•  50 000 produkter tillgängliga för direktleverans
  •  Gratis retur (inom EU)
  •  Personlig betjäning
  •  30 dagars returrätt
  •  Montering i Tyskland

Vilka är trenderna för den kommande säsongen? Hur hittar jag den rätta utrustningen för varma sommardagar? Jennifer Meyermann, chef för ROSE BIKETOWNs klädavdelning, svarar på våra frågor och presenterar sina bästa tips för sommaren!


Vilken typ av cykelkläder är inne 2018?
Jennifer: "Färggranna jerseys tillverkade I mjukt och smidigt tyg är trenden för tillfället. Sen skall man använda dem med matchande cykelshorts eller bib shorts. Den här säsongen är det inne med stora mönster och starka färger. Det blir verkligen färgglatt I sommar! Fler och fler kvinnliga cyklister använder bibshorts nu."

Vilka egenskaper bör textilierna ha i sommarvärmen? Vad skall jag ta i beaktande då jag skall köpa sommarkläder?
Jennifer: "Med cykelkläder, är det inte bara utseendet som är viktigt, man skall också ta i beaktande klädernas tekniska egenskaper. Särskillt under varma sommardagar är det viktigt att välja kläder som andas bra. En del tillverkade använder en så kallad Coldblack-teknologi för att uppnå detta. Teknologin minimerar upphettning av mörka kläder i solsken. Andra tillverkare som t.ex. Q36.5, använder en särskild vävstruktur för att lägga till lätt vindskydd, även om andningsförmågan kvarstår."

Det är för varmt för baslager på sommaren, eller hur?
Jennifer: "Ja, det kan man tro. Men ett tekniskt baslager tillverkat av lätt nättyg tillexempel rekommenderas även vid varma temperaturer. Det tekniska materialet transporterar bort fukt och värme snabbt och konstant till utsidan. Detta skapar kylning genom avdunstning, som känns skönt på huden. Perfekt för varma sommardagar! Det tekniska baslagret skyddar dig också från att bli nerkyld under pauser."

Hur kan jag skydda mig från UV-strålning?
Jennifer: "Farliga UV-strålar under högsommaren kan skada dig. För att skydda dig från solen, kan du se till att dina kläder har bra UV-skydd. Det är också bra att smörja in dig med lämplig solkräm med lämplig solskyddsfaktor flera gånger under cykelturen. Du kan skydda dina ögon med solglasögon av hög kvalitet som filtrerar både UV-A, UV-B och UV-C strålar. Självtonande sportglasögon är väldigt populära. De anpassar färgen enligt ljusförhållandena och ser till att du alltid har rätt lins med dig!"

Vad är ditt bästa tips för cykling sommartid?
Jennifer: "Även om du inte tänker på det på sommaren - så är en vindtät väst bra att ha med även varma dagar. Cykelvästar som kan packas in ett litet utrymme och är ultralätta är mycket populära. De kan snabbt kläs av och läggas I jersey-fickan och finnas redo om det blir kyligare eller om du cyklar i motvind."

VÅRA PRODUKTREKOMMENDATIONER TILL SOMMARCYKLINGEN