•  50 000 produkter tillgängliga för direktleverans
  •  Gratis retur (inom EU)
  •  Personlig betjäning
  •  30 dagars returrätt
  •  Montering i Tyskland

Lägga upp nya mål och nå dem med viljestyrka, styrka och uthållighet; ta sig bort från begränsningar och komplexititet. Det är vad cykling handlar om. SRAM Eagle ger dig friheten att upptäcka nya horisonter. Det är inte utan anledning som komponentgruppen har fått sitt namn efter luftens kung: den hjälper dig att klättra lättare, klara all typ av terräng, ta tighta kurvor och rusa utför i hisnande farter. Med sin 1x12 drivlina med Eagle-teknologi, har SRAM revolutionerat MTB-upplevelsen. Lätt, stark och intuitiv. SRAM Eagle är designad för maximal prestanda med ett stort växelspann för all typ av terräng. Utvecklad i USA, designad i Tyskland, tillverkad för världen.

Kan jag uppgradera min gamla MTB med Eagle? Som komplement till SRAMs high-end-grupper, är NX Eagle den perfekta instegskomponentgruppen till segmenten på högsta nivå. Det går bra att konvertera högklassiga hjul med konventionella 8- till 11-växlade frihjulsnav till en 12-växlad kassett, eftersom det inte behövs någon XD-frihjulsbody. 12 drev med mellan 11 och 50 tänder ger ett brett växelnspann utan framväxel, så du kan välja rätt växel till varje utmaning. Nästan helt tyst, extremt exakta och snabba växelingar ger jämn prestanda. Stansade ståldrev och en solid konstruktion av kedjan klarar även av t.ex. elmotordrift med lång livslängd.

Vad skiljer Eagle NX från övriga familjemedlemmar? I grunden har komponentgruppen samma tekniska egenskaper som XX1 Eagle, X01 Eagle och GX Eagle har och erbjuder samma nivå av prestanda. X-Horizon Design, X-Sync 2, Type-3 Roller Bearing Clutch, Zero Loss, Flow Link, X-Actuation och X-Glide 2 bidrar till exakta växlingar och hållbarhet. Dessutom erbjuder NX Eagle en del användbara egenskaper som t.ex. Cage Lock, Matchmaker X-kompatibilitet och DUB-system. Detta betyder också full kompatibilitet med övriga SRAM Eagle-komponenter. Därför kan du enkelt uppgradera vevparti, bakväxel, växelreglage och kedja från andra Eagle-komponentgrupper utan att behöva kompromissa. Den största skillnaden är utseendet, vikten och framför allt valet av material, som ändå är av väldigt hög kvalitet.

Oberoende av om du upptäcker MTB för första gången, eller om du är en passionerad terrängcyklist som söker en enkel och bekymmersfri drivlina med singelklinga, är SRAM NX redo att ta dig dit du vill. Den förmånliga komponentgruppen är designad för att vara pålitlig och klara det mesta, den imponerar med sin enkelhet och sitt breda växelspann. Oberoende om du cyklar stigar med flyt, branta eller tekniska stigar – NX klarar allt och visar sina styrkor när det blir tufft, så att du kan fokusera fullt ut på cyklingen. En allt igenom bra och fri känsla, med spänning och mycket skoj.