•  50 000 produkter tillgängliga för direktleverans
  •  Gratis retur (inom EU)
  •  Personlig betjäning
  •  30 dagars returrätt
  •  Montering i Tyskland

De som vet allt når sina mål snabbare!
Bästa dieten för ditt Powerbar-lopp

Att få i sig rätt näring är viktigt för att kunna prestera på max. PowerBar ger tips på hur du förbereder dig på bästa sätt.


EN GENERELL GUIDELINE:

  • Experimentera inte med näringen på tävlingsdagen Alla cyklister är olika! Använd den intensiva träningsfasen till att testa vilken typ av kost du skall äta när. Då får du en uppfattning om VAD du skall äta och dricka, NÄR och HUR MYCKET. Detta hjälper dig att undvika otrevliga överraskningar eller symptom på grund av lågt blodsocker. Tänk också på att högintensiva aktiviteter och om du är nervös inför ett lopp påverkar hur du tål maten.
  • Du skall generellt undvika mat som är hårdsmält Fet eller kryddad mat, eller mat som är fiberrik kan orsaka magproblem under loppet, särskillt om man äter hårdsmält mat bara någon timme innan loppet.
  • Ät en lättsmält måltid 3-4 timmar innan loppet, måltiden skall vara rik på kolhydrater som fyller på din kropps glykogendepåer. En lättsmält frukost består av t.ex. cornflakes med bananskivor och mjölk (för de som tål mjölk), pasta med en fettsnål sås (t.ex. Bolognese eller tomatsås med lite Parmesan-ost), ris med stuvade morötter och lite kyckling. Kom ihåg att dricka tillräckligt också!

1- INNAN LOPPET

Ta ett kolhydratmellanmål och en dryck inom den sista timmen innan loppet startar för att vara redo
Riskakor med honung, vitt bröd, eller kolhydrat stänger, t.ex. PowerBar® ENERGIZE bar är perfekt tillsammans med lämplig dryck. Racercyklister med väldigt känslig mage rekommenderas ta flytande kolhydrattillskott (sportdryck eller gel upplöst I vatten), eftersom det vanligen är väldigt lättsmält.


2- UNDER LOPPET

Ät och drick regelbundet under loppet.
Vätskebehovet beror på flera olika faktorer, bland annat väderförhållandena, din individuella svettnivå och aktivitetens intensitet. Om du inte har hittat din egen strategi, kan du följa denna tumregel: Drick 150 ml (t.ex PowerBar® ISOACTIVE Isotonic Sports Drink) varje kvart. Ta också en PowerBar® ENERGIZE bar eller POWERGEL® för att förse din kropp med kolhydrater under loppet.

Hur mycket kolhydrater du skall äta under ett lopp beror på hur länge loppet håller på, loppets intensitet samt din individuella tolerans. Därför är det viktigt att testa fram din kolhydrat-strategi under träning och pröva aldrig något nytt på en tävling!


3- EFTER LOPPET

Förutom ordentligt med sömn, hjälper också en målinriktad koststrategi till att du återhämtar dig snabbare: Direkt efter loppet är det viktigt att du förser kroppen med kolhydrater för att fylla på de tomma glykogendepåerna (cellernas energireserver i levern och musklerna). Protein är också viktigt för att reparera musklerna, medan vätska och elektrolyter (speciellt natrium) hjälper till att kompensera för vätskeförlusterna. Rekommenderade mellanmål för återhämtning är t.ex. PowerBar® RECOVERY Regeneration Drink, samt PowerBar® PROTEIN PLUS 52% bar, eller en pretzel med ett stort glas kärnmjölk eller en fettsnål smörgås med dryck.


Njut av cyklingen och lycka till på ditt nästa lopp!