Pirelli SCORPION™ MTB-däck
Cykla snabbt – med de nya MTB-däcken: Pirelli SCORPION™MTB på dina cross-country och stigäventyr.

Pirelli är tillbaka

Under två årtionden har det varit rätt lugnt på cykelindustri-fronten för den italienska däcktillverkaren. Nu har Pirelli blivit mer offensiv. Efter att ha presenterat sina första nya racerdäck med P ZERO™ Velo Serien år 2017, har de nu lanserat MTB-däcken i SCORPION™ serien.

Motorsportentusiaster ser direkt parallellerna, eftersom har varit trogna sina gamla däcknamn. Då P ZERO™-modellerna utmärker sig för maximal vägprestanda i bilsektorn och för racercyklister, trivs SCORPION™-modellerna bättre i lera.

Motorsportgener

Pirelli använder sig av erfarenheter som de fått genom sina SCORPION™MX motorcykeldäck som har använts framgångsrikt inom motocross under många år, och nu tagit erfarenheten vidare till terrängcyklarna med SCORPION™ MTB-däcken. En annan röd tråd som det italienska märket använt sig av, är färgkodningen för att indikera det tänkta användningsområdet.

Den röda färgen hos SCORPION™MTB-däcken står för tuff terräng (H). Det kompakta och låga mönstret bidrar till lågt rullmotstånd och bra grepp på hård och stenig terräng. Den gula färgen står för blandad terräng (M). Det medeldjupa däckmönstret gör att dessa MTB-däck är perfekta i blandad terräng. Oberoende om marken är hård eller mjuk, våt eller torr. Den blåa färgen står för mjuk terräng (S), dessa MTB-däck presterar som bäst på lös och mjuk mark, tack vare det djupa mönstret och de stora mellanrummen mellan mönstret.
MTB-däcket för bakhjulet (R) är märkta med grönt, bakdäcket har ett specifikt mönster som ger lågt rullmotstånd, bra grepp både i våta och torra förhållanden. Gummiblandningen ger en hög hållbarhet.

Grepp, komfort, punkteringsskydd – Keep it Simple

SCORPION™MTB-däcken har en enkel men hållbar konstruktion. Alla däcken har egenskapen Pirelli SmartGRIP Compound all-round, som garanterar kompromisslöst grepp i våta och torra förhållanden och ger samma höga prestanda efter många års användning.

För bästa stabilitet och grepp vid lågt lufttryck, har SCORPION™ 2.2; 2.2 LITE & 2.4 LITE-däcken 120 TPI kord.

Beroende på användningsområdet har SCORPION™ 2.4-däcken 60 TPI kord med 120 TPI förstärkning i sidorna för ytterligare punkteringsskydd. Naturligtvis är alla Pirelli SCORPION™MTB-däcken tubeless ready.

SCORPION™ MTB Lite: För den som vill ha det lättaste

Alla Pirelli SCORPION™ MTB-däcken, förutom de specifika bakdäcken, finns tillgängliga i Lite-version som fokuserar på lägre rullmotstånd och lägre vikt. Detta gör Lite-däcken perfekta för cyklister som önskar så lätta däck som möjligt. .

We need your consent to load Youtube.

We use a third-party service to embed video content. This service may collect data about your activities. Please read the details and agree to use the service to view this video.