Vredestein – över 100 års erfarenhet av däcktillverkning
CYKELDÄCK AV HÖGKVALITET UTVECKLADE AV EXPERTER FRÅN NEDERLÄNDERNA

Vredestein kan se tillbaka på en lång företagshistoria. Sedan år 1909, har det holländska företaget tillverkat gummiprodukter av hög kvalitet. Från början tillverkade de däck för cyklar och bilar. Idag representerar Vredesteins cykeldäck resultatet av många års erfarenhet. I produktutbudet finns det rätta däcket för varje motionär och professionell cyklist, det finns däck från de allra lättaste landsvägscäcken till pålitliga trekkingdäck och MTB däck.

Vredestein investerar en hel del I forskning och utveckling av nya produkter. För att garantera maximal prestationsförmåga, testas gummimaterialen regelbundet i laboratorier och utvecklas vidare kontinuerligt.

Ett bra cykeldäck skall kombinera flera kvaliteter. Förutom ett perfekt grepp på olika underlag i olika väder, skall däcket rulla lätt så att cykeln är smidig och lätt att hantera. Om däcket är för tunt, för låg vikt, är det också mindre hållbart och har sämre punkteringsskydd. Landsvägsdäck från Vredestein är utrustat med Excellent-Protection-teknologin med ett tätt vävt polyamidtyg på insidan och ger därmet ett utmärkt punkteringsskydd; förutom denna säkerhetsaspekt, är vikten låg och de rullar lätt. Däcken spelar också en viktig roll när man bygger sin individuella cykel, därför finns de flesta modeller i olika färger.

Vredestein tillverkar också cykeldäck för motionärer. Kunskapen de samlat på sig när de utvecklat däck för proffscyklister har integrerats även för de billigare däcken.