SIXTUS
VÅRDA DIN HUD FÖRE OCH EFTER TRÄNING

Att ta hand om sin hud är en del av en hälsosam livsstil och denna vård är speciellt viktig för idrottare som älskar att vara aktiva ute i naturen. För företaget Sixtus från Schliersee-sjön i norra Bayern har hudvård för idrottare, krämer, salvor och oljor med naturliga ingredienser, legat dem varmt om hjärtat i över 80 år.

Utvalda örter från alperna, eteriska oljor, jättenattljusolja och allantoin – är det patenterade receptet för basen av de högkvalitativa kroppsvårds produkterna från Sixtus. Örterna är utvalda enligt användingsändamål och hudtyp; de eteriska oljorna utvinns ur obehandlade blommor, blad och rötter. Förutom vårdande egenskaper ger det krämerna en behaglig doft. Gamma-linolensyra, en värdefull del av nattljus, ökar hudens elasticitet och minskar bildningen av rynkor i ansiktet. Allantoin, ett extract tillverkat av vallört rötter lugnar irriterad hud och ökar bildningen av nya celler.

Många av de värdefulla örterna från Alperna växer nästan vid Sixtus fabrikens ytterdörr. Andra ingredienser kommer längre bort ifrån, som granbarrs oljan och lavendern från medelhavsländerna. Alla råmaterial är testade i företagets egna laboratium innan de processas på ett miljövänligt sätt.

Många år av kvalitet: Sedan år 1952, har Sixtus försett det tyska olympiska laget med vårdande extrakt. Sixtus tillverkar en del produkter enbart för cyklister och har hjälpt en hel del cyklister under åren.

Gammal kunskap om healande krafter hos örter används och utvecklas till 100% naturliga Sixtus-produkter i kombination med moderna processtekniker. En krävande kvalitetskontroll gör att idrottarna får de bästa hudvårdsprodukterna.