ODI
Allt under kontroll!

Handtag av hög kvalitet av ODI, tillverkade i USA! Det finns exakt fem kontaktpunkter mellan cykeln och cyklisten. Sadeln, två pedaler och två handtag – detta är vad du behöver för att ha perfekt kontroll på din cykel i alla situationer. Termen “kontroll” säger att handtagen på styret har en viktig roll att fylla. De hjälper dig att styra din cykel genom svängarna, de ger dig grepp när du cyklar utför och de låter dig trycka ner styret och stiga upp från sadeln under klättringen. Det är klart att handtagen måste utstå extrema förhållanden och klara tuffa utmaningar när man cyklar MTB.

Företaget från Kalifornien började tillverka handtag för BMX-cyklar i början av 70-talet och numera är det svårt att tänka sig cykling utan ODI. Idrottare från alla discipliner jobbar tillsammans med utvecklare för att optimera teknologin och gummiblandningarna samt att utveckla helt nya produkter.

Uppfinnandet av Lock-On systemet visar hur lyckat samarbetet har varit. Tidigare kunde MTB cyklister säga ett och annat om handtag som inte hålls på plats på styret. Dessa handtag var inte bara frustrerande, men innebar också en risk. Genom att montera två låsringar i änden av handtaget, kunde ODI slutligen lösa problemet – en milstolpe i terrängcyklingens historia.

Fokuset ligger på utvecklingen av användarvänlighet i kombination med hållbarhet. Produkterna tillverkas till 100% i USA. ODI har valt att inte ha produktionen på annat ställe, för att vara säker på att kvaliteten är den bästa. Därför är varje ODI-handtag fortfarande “made in the USA”!