0 sökresultat

Cykelskor för barn - landsvägsskor för barn och MTB-skor för barn, med och utan möjlighet att montera klossar

Speciella cykelskor behövs inte när man lär sig att cykla. Men när barnet blir lite större, är cykelskor en viktig del av utrustningen. Både landsvägsskor och MTB-skor med klossar gör det lättare för barnet att få mera kraft i pedalerna. Platta pedaler ger bra grepp och är mer flexibla än låspedaler. I vår köpguide för cykelskor för barn, kommer vi att förklara vilka skor som lämpar sig bäst för olika användningsområden och vad man skall tänka på när man köper cykelskor.

Vårt sortiment inkluderar landsvägsskor för barn, MTB-skor för barn och platta pedaler för barn i alla storlekar, färger och prisklasser från populära märken som NORTHWAVE och FIVE TEN.


Landsvägsskor för barn - cykelskor för landsvägspedaler

Landsvägsskor för barn har sulor med tre skruvhål placerade i en triangel Klossarna som kan monteraspassar de flesta landsvägspedalerna på marknaden. Landsvägsskor för barn passar med följande system: Look Delta och Keo, Shimano SPD-SL, Speedplay Light Action, Zero, X-Series (med adapterplatta), Campagnolo Pro-Fit, Mavic Zxellium, Time Iclic/Xpresso och Time Impact

Sneakers och sportskor har en flexibel och mjuk gummisula, medan landsvägsskor för barn har en nylonsula som är mycket styvare. Styvheten ger bättre kraftöverföring till pedalerna. Den enda nackdelen: skorna är obekväma att promenera med. Skorna har små hälar som gör det lättare när man måste promenera.

Ovansidan på landsvägsskorna för juniorer är tillverkade av en kombination av syntetiskt läder och nätpaneler för bättre andningsförmåga. Detta ser till att ventilationen fungerar perfekt även när det är riktigt varmt ute.

Kardborreband gör det lätt att ta på sig skorna, samt förhindrar hälen från att röra sig.


MTB-skor för barn - cykelskor för MTB-pedaler

MTB-skor för barn har två parallella spår i sulan. Klossarna som kan monteras passar de flesta låspedaler för terrängbruk. MTB-skor för barn passar med följande system: Shimano SPD, Time ATAC, CrankBrothers, CrankBrothers Race, Look MTB, Xtreme MTB och Wellgo MTB, samt på spinningcyklar på gym.

I motsats till sneakers, sportskor eller skor för platta pedaler, har MTBnylon-sula som är mycket styvare. Styvheten ger bättre kraftöverföring till pedalerna. Den enda nackdelen: skorna är obekväma att promenera med.

Designen på MTB-skons sula erbjuder grepp också på halt underlag och det går bra att leda cykeln när det blir riktigt brant, eller om man fastnat i leran.

MTB-skor för barn har en mycket hållbar ovansida som klarar både grenar och krascher.

Kardborreband gör det lätt att ta på sig skorna, samt förhindrar hälen från att röra sig.


Barncykelskor för platta pedaler - cykelskor för platta pedaler

Cykelskor för låspedaler är inte alltid det bästa valet. I synnerhet på mycket tekniska stigar när man snabbt kan behöva ta bort fötterna från pedalerna, är det värt att överväga skor utan lås.

De platta pedalerna i vår ROSE nätbutik har en speciell typ av gummisula. Det finns ingen möjlighet att montera klossar för låspedaler i sulorna.

Det viktigaste när det gäller skor för platta pedaler ärsulans gummiblandning. Tack vare gummiblandningen får man maximalt grepp på alla underlag. Oberoende om lerigt eller vått underlag - ger cykelskor för platta pedaler perfekt fäste.

Och dessutom har gummisulan en annan fördel. Den är mycket flexibel. Det här gör att skon är bekväm att promenera med. När det gäller kraftöverföringen är det dock en liten kompromiss.

Barnskor för platta pedaler utmärker sig genom sina mycket robusta och hållbara material. Därför skadas de inte heller så lätt av t.ex. grenar.

Barnskor för platta pedaler finns både med kardborreband eller klassisk snörning.


Med hjälp av de här tipsen blir det lättare att hitta rätt cykelskor för ditt barn. Om du har ytterligare frågor, kontakta då våra experter per e-post eller telefon. De hjälper dig gärna vidare.

Vårt sortiment inkluderar landsvägsskor för barn, MTB-skor för barn och platta pedaler för barn i alla storlekar, färger och prisklasser från populära märken som NORTHWAVE och FIVE TEN.