Visa produkter
Förmånliga priser Cyklarna monteras i Tyskland Över 110 års familjetradition
SEK
SEK
Varukorg
  Rose

  Passion för utveckling

  ROSE – teamwork   Vårt mål är att bygga cyklar av bästa kvalitet. Otaliga tester har visat att ROSEs cyklar är bland de bästa i världen. Våra cyklar sätter nya trender.

  Vi har använt oss av vajerdragning inuti ramen, vevlager med press-fit och optimerade rörformer redan i många år. Våra ramar har redan i tiotals år presterat toppresultat när det gäller styvhet och det är ett av skälen till att Roses cyklar är bland de ledande märkena bland många internationella testvinnare.

  Våra ingenjörer är passionerade cyklister och tillbringar en stor del av sin fritid på sadeln. Sedan år 2011 har Jürgen Telahr varit huvudansvarig för utveckling och teknisk design för landsvägs- , triathlon- och trekkingcyklar samt elcyklar. Som infödd Bocholtbo har Telahr den rätta bakgrunden för jobbet: “Som Bocholtbo lär du dig att cykla innan du lär dig att gå”, sager han.

  Vårt ingenjörsteam växte igen under 2013. De två nya MTB-entusiasterna Max Sistenich och Christoph Krüppel ansvarar för terrängcyklarna. De cyklar så gott som varje dag med olika typer av terrängcyklar.

  Max Sistenich har sina första cykelminnen från BMX-banan när han var bara åtta år gammal. "Jag fick min första MTB år 1990 och vi hade mycket roligt tillsammans", säger Max Sistenich, som vände sin hobby till sin karriär. Hans kärlek till cyklar och hans fascination av teknik gjorde att han blev intresserad av att konstruera cyklar. Christoph Krüppel är också glad för att få vara en del av ROSE teamet: "Jag är glad åt att jag kan kombinera mitt jobb med min hobby och designa nya cyklar tillsammans med ett team av cykelnördar." 

  Tillsammans med våra team av professionella åkare, som ger oss mycket nyttig feedback från cyklingen, ser vi till att bygga våra ramar så att de är perfekta till användningsändamålet. "Så skall det också vara. Professionella idrottare spenderar otaliga timmar i sadeln, så deras intryck är väldigt viktig feedback till oss", förklarar Christoph Krüppel. Förutom att koncentrera oss på tekniska parametrar som styvhet och vikt, fokuserar vi oss också på dynamisk och modern formgivning.

  Vårt samarbete med Bocholt University of Applied Sciences, tillsammans med Prof. Dr.-Ing. Kerstiens och Prof. Dr.-Ing. Nisch är en annan viktig del av vårt jobb. De fokuserar på hur man skall optimera kolfiberramar, de utvecklar transmissioner för elektriska cyklar och utför helhetsundersökningar av ramegenskaperna hos fulldämpade cyklar. Det här samarbetet gör det möjligt för oss att kombinera vår mångåriga erfarenhet av cykelbyggande med expertkunskap i hur man använder de nyaste materialen och transmissionlösningarna. De nyaste forsknings- och utvecklingsrönen kan tas direkt från teori till praktik och resultatet är ramar och koncept som förenar det bästa av forskning och praktisk erfarenhet.

   
     ladda karta
  'ladda karta