Enduro

0 sökresultat

Enduro

Enduro-cyklarna kommer!


NJUT AV SINGLETRACKS MED EN ENDURO-CYKEL

Enduro-cyklarna passar till lite allt möjligt, men funkar även bra downhill. Speciellt bra visar de framfötterna när det blir lite bökigare. Enduro-cyklarna trivs bäst på toppen där man ser de snöklädda topparna, de små byarna i dalen och stigen som skall ta dig ner. Du sätter på dig hjälmen och glasögonen, rullar igång och bara njuter. ”Äntligen!” ropar fjädringen. Du lutar in i kurvan, flyger fram över stenarna och tar ett drop i flygande fläng. Den högteknologiska gaffeln och bakdämparen gör turen behaglig och ger cykeln grepp även när underlaget blir riktigt dåligt.

Vår UNCLE JIMBO har 27,5” hjul – den här hjulstorleken ger stabilitet på utmanande banor. Fjädringsvägen är 165 mm – för inte så länge sedan användes detta på downhill-cyklar! Det här visar vart vi är på väg: ner i dalen! Det är exakt detta cyklarna är konstruerade för och där de kan visa vad de kan. Dessutom är det viktigt att man också kan klättra med cykeln. De här båda egenskaperna gör cykeln komplett! Det här är orsaken till att cyklarna designas så lätta som möjligt, så att du skall kunna cykla upp själv i stället för att ta liften.

En enduro cykel är gjord för att vara rolig och erbjuder många olika egenskaper och bra prestanda – på stökiga stigar, längre turer, eller i endurotävlingar. Enduro tävlingar har blivit populära på senare tid och det är ingenting att förundras över: Det handlar om att uppleva omgivningarna, att hantera olika förhållanden och att tävla tillsammans med vännerna på trevliga stigar. Att cykla tillsammans, och att njuta. Det är vad som fastnar i minnet efter en lyckad dag i skogen!