Downhill

0 sökresultat

Downhill

Downhill


Downhill is where the fun begins!


DOWNHILL – FARTENS TJUSNING

När det går snabbt utför, är downhill-cyklarna cykelvärldens Formel 1. Designade för snabba åk, däcken med grova mönster flyter lätt på stigar som du knappt kan gå till fots. Varje centimeter av dessa racermaskiner är designade för att flyta över rötter och stenar på stigarna, samt för meterlånga hopp. Målet är att nå dalen så fort som möjligt. Varje komponent på downhill-cykeln är designad för detta mål: gaffel med dubbelkrona, lång hjulbas, välfungerande dämpare, samt extremt hållbara hjul och ramar gör det omöjliga möjligt.

Vår THE UNCHAINED är designad för extrema förhållanden – från vevpartiet till styrstammen. Trots detta väger toppmodellen endast lite över 16 kg och imponerar i sin klass. THE UNCHAINED rullar på 26-tums hjul. Det gör cykeln maximalt stabil, smidig och snabb.

Downhill-cyklarna är cyklar för dagar när hjältar föds, för stordåd, för stunder som varar för evigt. Downhill-cyklister tävlar om pallplaceringar och alla ansträngningar är värda slitet. Attraktionen i grenen ligger i enkelheten. Det är en fascinerande och skoningslös kamp mot klockan. Det är ingen skönhetstävling – det är först över mållinjen som räknas. Teknik och koncentration är lika avgörande som själva cykeln.

Precis som i Formel 1, är det väldigt små marginaler. Cykeln måste vara perfekt anpassad och det är där vår konfigurator kommer in i bilden. Du kan välja mellan massvis av delar för att göra en downhill cykel som passar dina behov. Material, bredd på styre, hjul, däck och till och med färgen på handtagen! Gör THE UNCHAINED till din egen cykel!