•  50 000 produkter tillgängliga för direktleverans
  •  Gratis retur (inom EU)
  •  Personlig betjäning
  •  30 dagars returrätt
  •  Montering i Tyskland
390

Dirt

Dirt-cyklar

Terrängcyklar för ett väldigt speciellt användningsändamål


DIRT OCH SLOPESTYLE – TIME FOR ACTION!

Dirt- och slopestyle-cyklister behöver en liten och lätthanterlig cykel som samtidigt skall vara extremt stabil. Det här är den mest extrema typen av terrängcyklister, konstnärerna. Meterhöga hopp och spektakulära trick hör vardagen till – en dåligt byggd cykel kan få förödande konsekvenser.

Båda cykelkategorierna liknar varandra, men de är ändå rätt olika. För maximal kontroll i luften föredrar dirt-åkare vanligen en hardtail. För att kunna hoppa ännu högre och cykla ännu mer avancerat föredrar slopestyle-cyklisterna ofta en fulldämpad cykel. Båda typerna av cyklister har en sak gemensam; passionen för speciella och uppseendeväckande trick. Dirt cyklister och slopestyle cyklister gör saker som är på gränsen till det omöjliga, och ibland gör de även det omöjliga. Trickena är vanligtvis ett fyrverkeri av kreativitet. I tävlingarna bedömer domarna vem som cyklar snyggast och använder mest kreativitet. Sammanhållningen i dessa kretsar är suverän och cyklisterna hejar på varandra och pressar varandra till nya stordåd.

Dessa båda cykelgrenar har en hel del saker gemensamt. De är de nyaste grenarna inom mtb och de började utvecklas från den amerikanska freeride-scenen vid millennieskiftet. Den snabba utvecklingen av nya trick gör dirt och slopestyle till den mest progressiva och pulserande grenen inom mtb för tillfället. Alla cyklister har sin egen stil och valet av cykel är högst personligt. På vilken cykel skall du lära dig att flyga?